Vd Vaart hard voor Barcelona: "Veredeld Onder 19-team"

8 december 2021, 22:15

Rafael van der Vaart was in de rust van het duel tussen Bayern München en FC Barcelona hard voor de ploeg van Xavi. Dat deed hij met enige teleurstelling, wat de voormalig speler van Real Madrid hoopt dat de Catalanen goed presteren. "We zijn allemaal opgegroeid met Barcelona."

Toch zag hij in de eerste helft tegen Bayern München - ruststand 2-0 - een weinig inspirerend elftal, zoals ook de laatste weken al het geval was. "Koeman is eruit gegooid, dus dan ga je kijken: wordt het dan beter? Helemaal niet", luidde zijn conclusie in de studio van Ziggo Sport. "Dat kan misschien ook niet in korte tijd, maar ik vind het gewoon jammer. Er is ook niemand meer waar je even voor gaat zitten. Het lijkt wel een veredeld Onder 19-team."

Frenkie de Jong zou een van die spelers moeten zijn, maar ook hij kon Van der Vaart niet imponeren. "Je merkt dat het echt heel moeilijk voor hem is om zich te onderscheiden." Hij haalde een moment aan waar de middenvelder alleen op de keeper af kon, maar in plaats daarvan naar afspeelmogelijkheden zocht. "Je ziet hem alleen maar kijken waar hij af kan spelen. Hij denkt geen moment: 'ik knal hem in de bovenhoek'."

De grootste fout van de eerste helft kwam op naam van doelman Marc André Ter Stegen, die het afstandsschot van Leroy Sané dat de 2-0 opleverde gewoon had moeten pakken. Van der Vaart had er een opmerkelijke verklaring voor. "Het lijkt wel of hij altijd zenuwachtig wordt wanneer hij tegen Manuel Neuer moet spelen. In Duitsland had je die discussie: 'Ter Stegen moet erin'. Zeker na die 8-2 is dat niet meer zo. Het is een goede keeper met zijn voeten, maar dit soort ballen moet je wel hebben."

Zie ook: Houdbaar of niet? Ter Stegen geklopt door enorme pegel Sané

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen