Stade Rennes: wedstrijd tegen Tottenham helemaal niet afgelast

9 december 2021 – Tottenham Hotspur heeft veel te snel geroepen dat het Conference League-wedstrijd van vanavond tegen Stade Rennes is afgelast. Volgens de Franse club is dat nog helemaal niet zeker en hoopt het dat de wedstrijd alsnog doorgang zal vinden.

Stade Rennes: wedstrijd tegen Tottenham helemaal niet afgelast

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Door de vele coronabesmettingen liet Tottenham via haar eigen spreekbuis weten dat de wedstrijd is uitgesteld, maar dat is volgens Rennes dus onjuist. Rennes heeft nog niets van de UEFA gehoord en is al afgereisd naar de Engelse hoofdstad voor het cruciale groepsfaseduel. De Ligue 1-club laat weten dat er al een gesprek heeft plaatsgevonden waarbij ze samen met Tottenham en de UEFA om tafel heeft gezeten. De UEFA zou niet meegegaan zijn in het voorstel van Tottenham Hotspur om het duel af te gelasten.

Rennes is van mening dat Tottenham geheimzinnig doet over het aantal met corona besmette spelers. In de regel moet een club gewoon voetballen als het dertien veldspelers en een keeper tot zijn beschikking heeft. Rennes noemt de acties van Tottenham een 'gebrek aan fair play'. 'Het is opvallend, omdat Tottenham per email bevestigd heeft dat de wedstrijd aan het begin van de middag zou worden gespeeld, voordat Rennes werd gewaarschuwd dat Tottenham niet van plan is om te spelen', aldus de club.

Lees ook: Vitesse in afwachting na corona-uitbraak Tottenham

Ook Vitesse - dat in dezelfde groep zit als Tottenham en Rennes en vanavond hoopt te overwinteren - liet gisteren al weten nog niets van de UEFA te hebben gehoord met betrekking tot het duel in Londen. De Arnhemse club gaat er voorlopig vanuit dat haar eigen duel tegen Mura dus ook gewoon doorgang zal vinden. Het is dus mogelijk dat Vitesse vandaag wint en vervolgens alsnog niet weet of het nu wel of niet door is in de Conference League.

Eredivisie

gerelateerd