Vlaar: "Frenkie speelt alsof hij vijftig kilo aardappels op zijn rug heeft"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

9 december 2021 – Ron Vlaar vindt dat Frenkie de Jong moet uitkijken naar een andere club. De oud-international denkt dat de 24-jarige middenvelder elders beter af zou zijn.

Vlaar: "Frenkie speelt alsof hij vijftig kilo aardappels op zijn rug heeft"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Door een nederlaag (3-0) bij Bayern München, moeten de Catalanen verder in de Europa League. Ook De Jong kon het verschil niet maken. "Hij voetbalt nu alsof hij vijftig kilo aardappels op zijn rug heeft", zegt Vlaar bij RTL. "Je weet wat hij kan brengen, maar in dit elftal komt het gewoon niet tot uiting. Ik denk dat hij totaal niet op zijn plek is op dit moment."

De Jong heeft vaak gezegd het naar zijn zin te hebben in Camp Nou, het stadion van de club die hij in 2019 boven onder andere Manchester City verkoos. "Ik denk dat hij zich nog wel eens achter de oren krabt in de keuzes die hij gemaakt heeft. Hij kon bijvoorbeeld ook naar Bayern München. Denk je niet dat Frenkie op een andere manier zou voetballen in een team als Bayern? Die flair die hij bij Ajax had, komt veel meer terug in zo'n elftal. Barcelona heeft nu niet zo'n team en ze kunnen ook niet zomaar investeren. Gaat Frenkie de komende jaren de kar trekken en ze terugbrengen naar het niveau dat we gewend zijn? Ik denk het niet. Ik denk dat hij zich ook de kwaliteiten toedicht dat hij in zo'n elftal kan spelen, dat is Barça gewoon niet."

Dirk Kuyt zou graag zien dat De Jong iets toevoegt aan zijn spel. "Zijn aannames zijn altijd om het spel weer te verleggen. Ik zou zo graag zien dat hij zijn aannames naar de goal toe neemt, om in scoringspositie te komen. Hij heeft geen moment gekeken of er een mogelijkheid was om te schieten. Ik zou zo graag dat vervolg willen zien, want het is en blijft een fantastische speler die gewoon in de absolute top van Europa thuishoort. Dat begint met durf, en als iemand durf in zijn spel heeft is het Frenkie de Jong wel. Maar hier moet hij serieus mee bezig."

Lees ook: Harde conclusie na CL-decemptie: "Frenkie moet weg bij Barca"

Kuyt is wel van mening dat De Jong bij Barcelona moet blijven. "Ik zou het doodzonde vinden als Frenkie de keuze moet maken om weg te gaan bij Barcelona. Dat hij moeiteloos kan meespelen bij Bayern of Manchester City, staat buiten kijf. Maar het zou zo mooi zijn om weer een Nederlander furore te zien maken bij Barça."

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd