Ten Hag had 'verdriet' van incidenten Onana en Promes bij Ajax

24 december 2021 – De incidenten rondom André Onana en Quincy Promes hebben Erik ten Hag 'verdriet gedaan'. Dat zegt de trainer van Ajax in een interview NRC Handelsblad.

Ten Hag had 'verdriet' van incidenten Onana en Promes bij Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Onana kreeg een schorsing van negen maanden vanwege het innemen van een verboden middel, Promes werd in zijn laatste seizoen bij Ajax verdacht van een steekincident, waarvoor hij inmiddels ook vervolgd wordt. "Ik moet toegeven dat het mij verdriet heeft gedaan", begint Ten Hag. "André en Quincy moeten de consequenties aanvaarden, maar ik had beiden een grotere bijdrage aan Ajax gegund."

Volgens Ten Hag lagen de zaken 'buiten zijn macht' en kon hij daarom ook niet veel doen. "Je hebt met mensen te maken, niet met robots. Mensen maken fouten en hebben onvolkomenheden. Je probeert dingen voor te zijn als coach, maar dat lukt niet altijd. De vervolging van Promes doet het imago van het team geen goed, de schuldvraag even daargelaten. En het team moet ik beschermen. Hetzelfde geldt voor Onana, al is zijn fout van een totaal andere orde. Ik hoop dat beide spelers hebben geleerd van hun fouten en die lessen meenemen in hun verdere carrière en leven."

Lees ook: Mogelijk Europees arrestatiebevel tegen Promes

Hoezeer het Ten Hag ook niet in de koude kleren ging zitten, hij heeft niet het idee dat hij iets had kunnen voorkomen. "Nee. Quincy ken ik al langer, die is onder mijn ogen volwassen geworden. Zijn verantwoordelijkheden werden groter, hij kreeg een vrouw en kinderen. Natuurlijk praat ik met hem over allerlei aspecten van het leven, maar uiteindelijk maakt hij zijn eigen afwegingen en keuzes", besluit Ten Hag. Promes keerde in de zomer terug naar Spartak Moskou, Onana verlaat Ajax hoogstwaarschijnlijk in de zomer transfervrij.

Reacties

Ajax

gerelateerd