'Ajax-doelwit Bounida (15) vraagt te veel geld van Anderlecht'

28 december 2021, 10:25

RSC Anderlecht dreigt toptalent Rayane Bounida kwijt te raken. De middenvelder vierde onlangs zijn vijftiende verjaardag en kan daardoor nu zijn eerste profcontract tekenen, maar de onderhandelingen tussen de speler en club verlopen moeizaam. Ajax houdt de situatie nauwlettend in de gaten.

Dat de contractonderhandelingen nog niet het gewenste resultaat hebben gesorteerd, komt volgens Het Nieuwsblad door de 'véél te hoge' financiële eisen van het kamp-Bounida. Anderlecht heeft een flexibel kader voor wat jeugdspelers kunnen verdienen, zodat de club de mogelijkheid heeft om extra inspanningen te kunnen leveren om uitzonderlijke talenten vast te leggen. Dat deed Anderlecht in het verleden bij Jérémy Doku, die afgelopen zomer voor 27 miljoen euro werd doorverkocht aan Stade Rennais.

Er zijn echter wel limieten, stipt bovengenoemd dagblad aan. Hoewel de partijen op nog on speaking terms zijn, is het verschil tussen vraag en aanbod op dit moment zeer groot. Mocht Anderlecht er niet in slagen om Bounida vast te leggen, dan kan het toptalent voor een opleidingsvergoeding worden opgepikt door een andere club. Zo'n scenario hoopt de Belgische topclub te voorkomen.

Ajax is een van de clubs die mogelijk een poging gaat ondernemen voor Bounida, mochten de onderhandelingen op niets uitlopen. De jonge Belgische middenvelder kreeg eerder dit jaar al een rondleiding bij de Amsterdamse club. Naast Ajax zijn naar verluidt ook onder meer Paris Saint-Germain en Manchester City geïnteresseerd in de dribbelaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen