Xavi is uitgepuzzeld en maakt opstelling Barcelona bekend

2 januari 2021, 19:54

De opstelling van FC Barcelona voor de uitwedstrijd tegen Mallorca is bekend. Door een coronagolf, blessures en de schorsing van Sergio Busquets heeft trainer Xavi flink moeten puzzelen. Het uiteindelijke resultaat daarvan was onder meer een basisplaats voor spits Luuk de Jong

Als het aan Xavi lag, werd er zondagavond niet gevoetbald. Slechts dertien selectiespelers, waarvan maar tien veldspelers, moest het op pad naar Mallorca. De rest van zijn selectie moest worden aangevuld met jeugdspelers. Nog meer, want door blessures moest de trainer - net als voorganger Ronald Koeman - al vaker terugvallen op de jongelingen binnen de club.

Spelers als Ferran Jutgla en Ilias Akhomach debuteerden daardoor al onder Xavi en staan ook tegen Mallorca in de basis. De twee aanvallers completeren de voorhoede met daarin dus ook Luuk de Jong. Iets daarachter is Frenkie de Jong door afwezigheid van Busquets de meest ervaren man op het middenveld. Nico en Rique Puig zijn de andere twee spelers daar.

Achterin is de schade nog het minst. Marc-André ter Stegen staat gewoon onder de lat en ziet voor zich de bekende gezichten van Oscar Mingueza, Gerard Piqué, Ronald Araújo en Eric Garcia. Ook heeft Xavi daar Clement Lenglet en Samuel Umtiti nog achter de hand. Op de andere linies is de spoeling dunner. Daar zal de trainer bij wissels moeten terugvallen op spelers die nog geen minuut in het eerste van Barcelona speelden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen