Ajax mét Mohammed Kudus afgereisd naar Portugal

3 januari 2022, 11:58

De selectie van Ajax heeft maandagmorgen het vliegtuig gepakt naar Portugal, waar het zich zal voorbereiden op het tweede deel van het seizoen. André Onana en Sébastien Haller lijken niet van de partij, maar Mohammed Kudus en Lisandro Martínez zijn dat wel.

Dat Onana en Haller het trainingskamp missen, heeft te maken met de Afrika Cup. De doelman neemt met de nationale ploeg van Kameroen deel aan het toernooi, terwijl Haller is opgeroepen voor Ivoorkust. Kudus werd opgenomen in de voorselectie van Ghana, maar kreeg geen toestemming van Ajax om mee te doen aan de Afrika Cup.

Dat Ajax Kudus niet afstaat, heeft te maken met de fysieke problemen van de middenvelder. De Ghanees heeft sinds hij in Amsterdam onder contract staat met de nodige blessure te maken gehad. Dit seizoen kwam Kudus in alle competities nog maar zes keer in actie in het eerste elftal. De afgelopen weken was hij uit de roulatie vanwege gebroken ribben.

Naast Kudus heeft ook Martínez het vliegtuig gepakt naar de Portugese zon. De verdediger is nog niet helemaal hersteld van de hamstringblessure die hij in december tegen Feyenoord (0-2) opliep. Het is nog maar de vraag of Martínez op tijd fit is voor de hervatting van de Eredivisie. Ajax speelt op zondag 16 januari tegen FC Utrecht de eerste officiële wedstrijd na de winterstop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen