Streep door topper na enorme corona-uitbraak Liverpool

5 januari 2022, 14:53

De wedstrijd tussen Arsenal en Liverpool in strijd om een plek in de finale van de League Cup gaat definitief niet door. De Engelse topclubs zouden elkaar donderdagavond treffen in de eerste halve finale, maar een verzoek om de wedstrijd uit te stellen van Liverpool is gehonoreerd.

Liverpool achtte het niet mogelijk om een volwaardig elftal op de been te kunnen brengen in het bekertoernooi en moest bovendien met een ontmantelde staf werken. Na de positieve test van coach Jürgen Klopp zit ook zijn assistent Pepijn Lijnders in quarantaine. Mede door het hoge aantal besmettingen kon er woensdag voor de tweede dag op rij niet worden getraind.

Lees ook: Pepijn Lijnders test positief op corona

Liverpool diende daarom een verzoek in bij organisator EFL en kreeg al snel groen licht. De wedstrijd wordt verplaatst naar 20 januari. De clubs zouden elkaar op 13 januari treffen voor de return. Die datum blijft staan, maar geldt nu als wedstrijddag voor de eerste ontmoeting in het tweeluik.

Liverpool en Arsenal kunnen daarom woensdagavond op hun gemak kijken naar de eerste halve finale in het bekertoernooi. Daarin staan Chelsea en Tottenham Hotspur tegenover elkaar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen