Geen ontslag Hake, maar gesprekken uitgesteld

5 januari 2022 – FC Utrecht neemt vooralsnog geen afscheid van René Hake. De hoofdtrainer lag in de laatste dagen van het jaar onder vuur vanwege teleurstellende resultaten met de Domstedelingen, maar de coach krijgt het vertrouwen om het negatieve sentiment om te buigen. Wel zijn de gesprekken over een nieuw contract tijdelijk gestaakt.

Geen ontslag Hake, maar gesprekken uitgesteld

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Utrecht imponeerde in de eerste weken van het nieuwe seizoen en opende brutaal de aanval op de topclubs. De Domstedelingen trakteerden Feyenoord én Ajax op een nederlaag, maar de laatste weken van het jaar verloor Utrecht de aansluiting. Enkele dompers op rij in de competitie en de bekeruitschakeling tegen NAC Breda brachten coach Hake opnieuw aan het wankelen.

Technisch directeur Jordy Zuidam heeft echter niet aan een ontslag gedacht. "Wij vinden dat we geen beslissingen moeten nemen op basis van één maand", zegt hij tegen De Telegraaf. "Dan gaan emoties de overhand krijgen. Je moet niet vergeten wat daarvoor allemaal is gebeurd. We hebben over vrijwel het hele jaar 2021 heel goed gepresteerd, het is voor de club een van de allerbeste kalenderjaren ooit geweest. Natuurlijk is de laatste maand niet goed geweest, maar dat vinden wij geen aanleiding voor zo'n drastische stap."

Zuidam geeft echter aan dat er nog geen gesprekken lopen over verlenging, terwijl daar aanvankelijk wél over werd gesproken. "We zijn samen overeengekomen om na het seizoen opnieuw te evalueren en dan naar de toekomst te gaan kijken. We willen ons nu focussen op de wedstrijden die gaan komen, om te beginnen de thuiswedstrijd tegen Ajax. René zit er enorm strijdbaar in en gelooft erin dat in de tweede seizoenshelft de goede basis die is gelegd verder uitgebouwd kan worden naar een positie die recht doet aan onze doelstellingen."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd