'SC Cambuur klopt in zoektocht aan bij 'buurman' FC Groningen'

7 januari 2022, 10:24

SC Cambuur is in de zoektocht naar een aanvallende versterking uitgekomen bij Patrick Joosten. De Leeuwarders willen de 25-jarige aanvaller volgens Voetbal International voor een half seizoen huren van FC Groningen.

Het is geen geheim dat Cambuur er voorin wat bij wil hebben, zeker nu Issa Kallon en David Sambissa vanwege hun deelname aan de Afrika Cup de komende tijd niet inzetbaar zijn. De rechtsbuitenpositie is het  grootste zorgenkindje van de nummer acht van de Eredivisie. Henk de Jong heeft daar meerdere spelers geprobeerd, maar tot nu toe is er niemand in geslaagd onbetwist te worden.

Mogelijk kan Joosten dat probleem oplossen. De vleugelaanvaller is bij Groningen de laatste maanden weinig aan spelen toegekomen. Danny Buijs maakte dit seizoen in competitieverband tien keer gebruik van Joosten. Drie keer als basisspeler en zeven keer als invaller. Omdat Joosten nauwelijks voorkomt in de plannen van Buijs, staat de Trots van het Noorden ervoor open om de voormalig speler van FC Utrecht, VVV-Venlo en Sparta Rotterdam op huurbasis te laten gaan.

Groningen nam Joosten in de zomer van 2020 over van FC Utrecht. Namens de Groningers speelde de aanvaller tot nu toe 39 wedstrijden. Over anderhalf jaar loopt zijn contract in de Euroborg af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen