Zwaar gehavend PSV wint geheim oefenduel met miniem verschil

8 januari 2022, 17:30

PSV heeft de eerste overwinning van het jaar te pakken. De Eindhovenaren moesten met een zwaar gehavende ploeg aantreden tegen het Duitse Teutonia Ottensen. Een mix van basisspelers en talenten wist in de slotfase te winnen: 2-1.

Roger Schmidt moest veel spelers missen door coronabesmettingen en blessures. Zo waren keepers Joël Drommel en Yvon Mvogo niet van de partij, waardoor Vincent Müller en Maxime Delanghe zich allebei een helft mochten laten zien onder de deklat. Maar de lijst met afwezigen was veel groter, meldt het Eindhovens Dagblad. In de verdediging moest de oefenmeester het doen zonder Jordan Teze, Armando Obispo, Phillipp Mwene en André Ramalho, waarvan al bekend was dat hij dit seizoen niet meer in actie kon komen. Het betekent dat Jensen Seelt zijn basisdebuut mocht maken. De achttienjarige verdediger staat er goed op bij Roger Schmidt en zou eigenlijk ook meegaan op trainingskamp.

Op het middenveld ontbraken Ryan Thomas, Ibrahim Sangaré en nieuwkomer Joey Veerman, terwijl voorin Noni Madueke, Eran Zahavi, Yorbe Vertessen, Armindo Bruma en Carlos Vinícius niet van de partij waren. Welke spelers daarvan ontbraken door het coronavirus wilde de club niet bekendmaken, maar de verwachting is dat een deel van de besmette spelers deze week nog terugkeert in de selectie. Daarmee zijn ze op tijd terug voor de competitiehervatting. PSV begint zondag 16 januari met een uitwedstrijd tegen FC Groningen.

PSV won de wedstrijd uiteindelijk met minimaal verschil. De 19-jarige Fodé Fofana toonde zijn neusje door de goal met de winnende treffer in de laatste minuut, terwijl Cody Gakpo voor rust al een doelpunt had gemaakt. De koploper van de Eredivisie maakte zelf overigens nog niets bekend over de oefenwedstrijd, waar ook geen journalisten bij aanwezig mochten zijn. De club heeft er op die manier alles aan gedaan om meer besmettingen te voorkomen.

Opstelling PSV: Müller (46. Delanghe); Ledezma (46. Mauro), Seelt, Boscagli, Max; Van Ginkel (75. Saibai), Gutíerrez; Doan (75. Bakayoko), Götze, Gakpo; Romero (60. Fofana)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen