'Corona-explosie Liverpool viel mee, andere PL-clubs woest'

10 januari 2022, 23:46

Een bijzonder nieuw hoofdstuk kan worden toegevoegd aan de coronasoap in de Premier League. Jurgen Klopp heeft namelijk aangegeven dat de 'corona-explosie' bij Liverpool van een week geleden achteraf meeviel en dat de meeste tests 'vals positief' bleken. Die uitspraken zouden niet in goede aarde zijn gevallen bij andere clubs uit de Premier League.

Afgelopen donderdag zou Liverpool het eigenlijk in de halve finale van de League Cup opnemen tegen Arsenal. Door dat duel ging echter een streep door de hevige corona-uitbraak bij The Reds. De club gaf aan geen volwaardig elftal op de been te kunnen brengen. Eerder moest assistent-trainer Pepijn Lijnders al een wedstrijd leiden door een positieve test van Klopp, waarna Lijnders zelf ook besmet bleek. 

Zo was althans de berichtgeving van toen, maar inmiddels heeft Klopp in de Engelse media laten weten dat het achteraf allemaal meeviel. Hij stelde dat er sprake was van veel 'vals positieve' tests, omdat de 'besmette' spelers bij latere tests steeds wel negatief waren. Trent Alexander-Arnold was hierop de enige uitzondering; hij testte wel herhaaldelijk positief.

Dat voor Liverpool goede nieuws is volgens The Athletic bij andere clubs in het verkeerde keelgat geschoten. Zo vragen zij zich af wanneer de club erachter is gekomen dat de tests vals positief waren en of het duel met Arsenal niet gewoon gespeeld had kunnen worden, te meer omdat enkele andere clubs hun verzoek tot uitstel afgewezen zagen worden. Daarbij zou het zeer onwaarschijnlijk zijn dat zoveel tests 'vals positief' zijn. De clubs zouden vanwege deze twijfels om duidelijkheid hebben gevraagd. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen