PEC Zwolle haalt oude bekende terug naar Nederland

11 januari 2022, 11:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PEC Zwolle heeft Maikel van der Werff (32) in elk geval voorlopig teruggehaald naar Nederland. De voormalig verdediger van onder meer Vitesse en de Blauwvingers was de laatste actief in de MLS, maar traint de komende tijd mee in Overijssel.

Dat heeft PEC Zwolle laten weten. De club is hard op zoek naar nieuwe centrale verdedigers. Sam Kersten moet namelijk worden geopereerd en ligt de rest van dit seizoen uit de roulatie. Daardoor mocht Yuta Nakayama, die in het oefenduel met Feyenoord het eerste officieuze doelpunt van 2022 maakte, al niet vertrekken in de winterstop.

Mede daardoor krijgt Van der Werff een kans om mee te trainen, al maakt PEC Zwolle niet bekend vanuit wie het initiatief gekomen is. De man die met Vitesse de KNVB Beker won, is transfervrij na zijn vertrek bij FC Cincinnati aan het einde van het vorige kalenderjaar. Bij die club was hij de laatste jaren overigens geen vaste waarde, maar kwam wel tot in totaal 23 optredens.

Lees ook: Nederlandse enclave FC Cincinnati slinkt: Nijkamp vertrekt

Of PEC Zwolle verder nog bezig is met het aantrekken van een extra verdediger naast Van der Werff, is onduidelijk. De naam van Timo Letschert (nu nog onderdeel van AZ) viel enkele dagen geleden via het supporterskanaal ForcaPECZwolle, maar het is zeer twijfelachtig of dat juist is. Vanuit Alkmaar werd dat bericht namelijk niet veel later weer ontkend. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen