'Twee uitgaande transfers bij Ajax, Tagliafico mag niet weg'

13 januari 2022 – Victor Jensen en Danilo lijken deze winter nog te vetrekken bij Ajax. Jensen werd al in verband gebracht met een overstap naar Scandinavië, waar Malmö FF en Rosenborg BK azen op het talent. De Braziliaan mag dus ook vertrekken nu de club Brian Brobbey voor een half jaar heeft teruggehaald naar Amterdam. Hij wordt gezien als ideale tweede spits, waardoor Danilo zijn heil elders mag zoeken.

'Twee uitgaande transfers bij Ajax, Tagliafico mag niet weg'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De spits was in de eerste seizoenshelft de reservespits achter Sébastien Haller, maar in die rol liet hij te weinig zien. Met zijn invalbeurten wist hij zelden het spel van de Amsterdammers positief te beïnvloeden. De aanvaller heeft nog een contract voor anderhalf jaar in de Johan Cruijff ArenA en  daarom hoopt Ajax, volgens clubwatcher Johan Inan, op een definitief vertrek. "Of ze moeten zijn contract met een jaar verlengen en hem nog eens verhuren", vertelt hij in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad.

Jensen mag ook uitkijken naar een nieuwe club, al zal dat sowieso op tijdelijke basis zijn. Ajax ziet potentie in de Deense voetballer, maar de concurrentie is op dit moment te groot. De middenvelder ligt nog tot medio 2023 vast en zou op huurbasis ergens anders vlieguren mogen maken. "Daar gaat het bij blijven, denk ik. Ik verwacht dat Tagliafico het seizoen bij Ajax gaat afmaken, al weet je natuurlijk nooit hoe het loopt in de laatste dagen van de transferperiode. Het kan zomaar zijn dat er een hele mooie club voor Tagliafico komt en dat Ajax hem moeilijk kan tegenhouden."

Waar de Argentijn de afgelopen jaren onomstreden was bij Ajax, moet hij nu genoegen nemen met een rol als reserve. Dat heeft alles met Daley Blind te maken, die het centrum van de defensie heeft verlaten voor de linksbackpositie. Tagliafico is logischerwijs niet blij met zijn rol en wordt aan meerdere Engelse clubs gelinkt. Als hij toch vertrekt, moet Ajax de markt op. "Ze moeten een back-up hebben. Ze zitten echt niet dik in de linksback", besluit Inan.

Ajax

gerelateerd