PEC Zwolle betreurt besluit KNVB om doorgaan duel met Willem II

13 januari 2022 – PEC Zwolle is niet te spreken over het besluit van de KNVB om de wedstrijd tegen Willem II van vrijdag door te laten gaan. De nummer achttien van de Eredivisie zag het verzoek tot schrappen van de wedstrijd worden geweigerd door de beleidsbepalers in Zeist.

PEC Zwolle betreurt besluit KNVB om doorgaan duel met Willem II

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

PEC kampt met  een groot aantal coronabesmettingen in de selectie en diende het verzoek in om de wedstrijd te annuleren. De KNVB wilde daar echter niet aan meewerken, omdat het van mening is dat de Zwollenaren genoeg spelers tot haar beschikking heeft.

PEC-technisch directeur Mike Willems is zeer teleurgesteld in het besluit van de bond. "Zoals de situatie nu is, hebben we net elf spelers om op te stellen", moppert hij tegenover De Telegraaf. "Maar hebben we op de bank alleen maar jeugdspelers en jongens, die normaal gesproken niet op de bank zouden moeten zitten. We vinden dat de gezondheid van spelers voorop moet staan."

"Nu hebben we spelers op de bank die na een wekenlange afwezigheid één keer hebben meegetraind en jongens die net corona hebben gehad", vervolgt Willems. "Dat vinden wij onverantwoord. We hebben het hier wel over een gevaarlijk virus, waar je heel voorzichtig mee moet zijn met het oog op mogelijke hartproblemen."

Er is nog een kleine kans dat er alsnog een streep door het treffen tussen PEC Zwolle en Willem II gaat. Vrijdag - de dag van de wedstrijd - wordt nogmaals gekeken of de thuisploeg genoeg spelers op de been kan brengen. Wanneer PEC dan nog meer besmettingen moet noteren, is er de mogelijkheid dat het duel alsnog verzet wordt.

Eredivisie

gerelateerd