KNVB zet met tegenzin streep door KKD-duel; straf dreigt

14 januari 2022 – De wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen Helmond Sport en FC Emmen gaat definitief niet door. Dat maakte de KNVB vrijdagochtend bekend. De bond is echter niet blij met het besluit, omdat eerder werd vastgesteld dat het verzoek tot uitstel van Helmond Sport niet aan de richtlijnen voldeed.

KNVB zet met tegenzin streep door KKD-duel; straf dreigt

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Deze week nog werden de regels rond afgelastingen door coronabesmettingen duidelijk gemaakt. Als een team twaalf veldspelers en een doelman mee kan nemen, gaat een wedstrijd door. Dat gold niet voor Helmond Sport, dat over slechts tien inzetbare veldspelers beschikte. Dat had naast corona echter ook deels met blessures te maken, wat voor de KNVB reden was om het verzoek tot uitstel af te wijzen. 

Ondanks dat besluit weigerde Helmond Sport naar Emmen af te reizen. "Het is onmogelijk", stelde algemeen directeur Philippe van Esch donderdagavond al in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Een dag later herhaalde de club die boodschap op de eigen website. Daar schreef het met teleurstelling kennisgenomen te hebben van het antwoord van de KNVB en bood het excuses aan richting tegenstander FC Emmen.

Wat de precieze gevolgen zijn van de weigering van Helmond Sport is nog niet bekend. Aangezien de KNVB niet mee wilde werken aan uitstel, zou het de club ook op een reglementaire nederlaag kunnen komen te staan. 'De komende weken wordt duidelijk wat er met de wedstrijd gebeurt', schreef de bond. 

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd