Karlsson beste speler van december, Ajax weer hofleverancier

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 januari 2022 – AZ-aanvaller Jesper Karlsson is gekozen tot de beste speler van de maand december op de Nederlandse velden. De buitenspeler van de Alkmaarders kwam tot vier doelpunten en twee assists aan het eind van het vorige kalenderjaar en valt derhalve in de prijzen. Ajax-aanvaller Antony is gekozen tot talent van de maand december.

Karlsson beste speler van december, Ajax weer hofleverancier

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat heeft de Eredivisie bekend gemaakt. Naast het feit dat er geen speler in december in de Eredivisie vaker direct betrokken was bij een doelpunt dan Karlsson (zes keer), was hij ook de speler met de meeste schoten op doel (9) en gaf hij liefst veertig passes richting het vijandelijke zestienmetergebied, zo staat te lezen in het rapport van de buitenspeler van AZ. Het is de eerste keer dat hij de prijs in zijn handen heeft.

In Amsterdam viel men ook in de prijzen: Antony werd namelijk gekozen tot talent van de maand december. Hij maakte drie doelpunten, gaf een assist, creëerde tien kansen uit open spel en kon zes geslaagde dribbels noteren. Hij is niet de enige Ajacied die opviel: ook Daley Blind, Perr Schuurs en Jurriën Timber werden gekozen in het elftal van de maand.

Daarmee is Ajax opnieuw hofleverancier van het elftal, gevolgd door PSV, Feyenoord en AZ (allen twee). Vanuit Eindkoven komen Ibrahim Sangaré en Philipp Mwene, Feyenoord levert Orkun Kökcü en Bryan Linssen, terwijl naast Karlsson ook keeper Peter Vindahl vanuit Alkmaar het elftal vertegenwoordigt.

Het volledige Eredivisie Elftal van de Maand: Peter Vindahl (AZ); Daley Blind (Ajax), Perr Schuurs (Ajax), Jurriën Timber (Ajax), Phillipp Mwene (PSV); Ibrahim Sangaré (PSV), Orkun Kökçü (Feyenoord); Jesper Karlsson (AZ), Bryan Linssen (Feyenoord), Antony (Ajax) en Jens Odgaard (RKC Waalwijk).

  • Topclub Adv

    Wie wint de kraker tussen Feyenoord en PSV? Zet €1,00 op de winnaar en win €100,00 als je het goed hebt!

    Maak de wedstrijd van aanstaande zondag nog spannender! Voorspel je de winnaar juist, dan schrijf je 50 euro tot zelfs 100 euro bij met slechts een euro inzet.

  • Reacties

    PSV

    gerelateerd