Slecht nieuws Feyenoord: nieuwe 'td' Spartak wil Til terug

15 januari 2022 – Er staan veranderingen op stapel bij Spartak Moskou, maar het is nog maar de vraag of Feyenoord daar blij mee moet zijn. De Russische topclub verhuurt Guus Til (24) momenteel aan de Rotterdammers, maar de nieuwe technisch directeur van Spartak ziet wel brood in een vernieuwde samenwerking met de Nederlandse middenvelder.

Slecht nieuws Feyenoord: nieuwe 'td' Spartak wil Til terug

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Voor het eerst sinds zijn aanstelling spreekt Luca Cattani in een anderhalf uur durende persconferentie zich uit over zijn plannen met Spartak Moskou. Daarbij werd hem onder meer gevraagd naar de huurlingen, zoals Alex Kral en Til, die op dit moment geen onderdeel uitmaken van de A-selectie en voor wie ook geen ruimte is in de spelersgroep. Gezien het aantal buitenlanders mogen ze nu ook niet in actie komen voor Spartak.

"Natuurlijk moet ik rekening houden met de spelers die volgend seizoen mogelijk weer terugkomen", steekt Cattani van wal op de clubsite. "Vooral Til beleeft een geweldig seizoen en eerlijk gezegd zou ik hem nu graag terug bij Spartak hebben. Ik sluit dan ook niet uit dat hij terugkeert bij Spartak, aangezien hij een geldig contract heeft. Zowel hij als Kral zijn geweldige spelers, maar we weten niet zeker wat er met hen gaat gebeuren. Vanwege de limiet aan het aantal buitenlanders moeten we daar wel rekening mee houden."

Feyenoord en Til hoeven een tussentijds vertrek overigens niet te vrezen. Eerder kwam al naar buiten dat Spartak geen optie heeft om hem in de winterstop al terug te halen naar Rusland. Bovendien kan hij op dit moment niet worden ingeschreven gezien het aantal buitenlandse spelers dat de club onder contract heeft staan. In De Kuip is Til een meer dan vaste waarde voor trainer Arne Slot.

Lees ook'Hendrix blijft bij Spartak Moskou na afzeggen transfer naar MLS'

Naast Til staan ook de Nederlanders Quincy Promes (30) en Jorrit Hendrix onder contract bij Spartak Moskou. De toekomst van die twee spelers wordt niet expliciet besproken door Cattani, al lekte eerder vandaag wel uit dat de voormalig PSV'er nog in de winterstop mag verkassen. Dat heeft vermoedelijk ook te maken met het aantal buitenlanders dat onder contract staat.

Reacties

Feyenoord

gerelateerd