FC Twente geeft clubloze oud-Feyenoorder nieuwe kans

17 januari 2022, 10:48

Kamohelo Mokotjo traint vanaf volgende week mee bij FC Twente. De dertigjarige Zuid-Afrikaan, die een verleden heeft in Enschede, is sinds eind vorig jaar transfervrij. Daarom traint hij de komende week mee als proefspeler en ondergaat hij aanstaande donderdag een medische keuring.

Dat meldt Tubantia. Technisch directeur Jan Streuer bevestigt de mogelijke komst van de ervaren middenvelder in gesprek met de krant. "Misschien valt het honderd procent mee, en misschien ook niet. We hebben geen haast, omdat hij geen contract heeft. We gaan het rustig bekijken. Mokotjo is een goede speler, en we gaan nu kijken hoe fit hij is."

Feyenoord pikte de destijds achttienjarige Mokotjo in 2009 op uit zijn geboorteland Zuid-Afrika, waar hij speelde voor SuperSport United. In vier seizoenen tijd slaagde hij er niet in om door te breken bij Feyenoord. De Rotterdammers verhuurden hem nog een seizoen aan stadsgenoot Excelsior, maar in 2009 koos hij voor een definitief vertrek.

Na een succesvol seizoen bij PEC Zwolle verkaste hij naar FC Twente, waar hij drie uitstekende seizoenen beleefde. Dat leverde hem in 2017 een transfer op naar Championship-club Brentford. Daar deed hij 95 wedstrijden mee, voordat hij in 2020 aan de slag ging bij het Amerikaanse FC Cincinnati. Daar werkte hij samen met Jaap Stam. Sinds november liet hij zijn contract ontbinden wegens een gebrek aan speeltijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen