'Sydney van Hooijdonk keert terug op Nederlandse velden'

21 januari 2022 – Sydney van Hooijdonk lijkt na een half jaar terug te keren op de Nederlandse velden. De 21-jarige spits van Bologna is volgens de Leeuwarder Courant op weg naar sc Heerenveen. Als de laatste formaliteiten worden afgerond, maakt van Hooijdonk het seizoen af in het Abe Lenstra Stadion.

'Sydney van Hooijdonk keert terug op Nederlandse velden'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Van Hooijdonk werd vorig jaar zomer ook gelinkt aan een overgang naar Heerenveen. Toen koos de zoon van voormalig spits Pierre van Hooijdonk ervoor om NAC Breda in te ruilen voor Bologna. In Italiaanse dienst is de spits de afgelopen maanden weinig aan spelen toegekomen.

Van Hooijdonk liet vlak voor de jaarwisseling aan BN De Stem weten dat hij Bologna tijdelijk zou verlaten. Over een terugkeer naar Nederland twijfelde hij toen nog. "Ik weet niet of ik dat moet willen. Dan kom ik weer onder een vergrootglas te liggen. Als je teruggaat naar Nederland, moet je opboksen tegen allerlei verwachtingen, zei Thom Haye. Daar heeft hij gelijk in. In Italië heb ik daar geen last van, omdat niemand mij nog kent", zei hij.

Ondanks zijn twijfels lijkt Van Hooijdonk aan de slag te gaan bij Heerenveen. Het is geen geheim dat de Friese club zich aanvallend wil versterken. De ploeg van trainer Johnny Jansen heeft moeite met het maken van doelpunten. In negentien competitiewedstrijden scoorden de Friezen slechts twintig keer.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd