Heracles schaamt zich kapot voor handelen in zaak Rai Vloet

23 januari 2022, 23:41

Heracles Almelo zit diep in haar maag met het incident rondom Rai Vloet. De Eredivisieclub besloot de middenvelder terug te laten keren in de A-selectie, omdat hij had aangegeven 130 kilometer per uur te hebben gereden en slechts twee wijntjes te hebben gedronken. Die informatie bleek onjuist en dus baalt Heracles Almelo ongekend.

Tegenover ESPN en TC/Tubantia heeft directeur Rob Toussaint tekst en uitleg gegeven. "We kunnen het politierapport niet inzien en dan moet ik mijn medewerker vertrouwen. Dat is altijd de manier van werken geweest hier", legt Toussaint tegenover het regionale medium uit waarom Heracles Almelo in eerste instantie besloot om Vloet te geloven.

"We hebben Vloet geloofd, hij heeft ons meerdere keren verteld dat hij twee glazen heeft gedronken en 130 reed", vervolgt Toussaint, die namens de club contact gezocht met de ouders. "We willen ons diepe excuus aan hen aanbieden. Aan de ouders vooral, binnenkort spreken we ze persoonlijk. We hebben hen een week na het ongeluk een brief gestuurd, waarin we hebben gevraagd om persoonlijk contact."

Lees ookRai Vloet reed de bewuste nacht 203 kilometer per uur

"Rai is vrij snel weer bij de wedstrijdselectie gehaald. Dat hebben we absoluut niet goed gedaan en daar bied ik ook mijn excuses voor aan. Voor de pijn en de emotie die is ontstaan bij de betrokkenen, supporters en sponsoren." Op de vraag of het denkbaar is dat Vloet ooit nog het shirt van Heracles zal dragen, antwoordt hij duidelijk: "Nee."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen