Betaald voetbal laat van zich horen en hekelt kabinetsvoorstel

25 januari 2022 – Het betaald voetbal is nog niet tevreden met de versoepelingen die het kabinet van plan is om dinsdagavond aan te kondigen. Bij de plannen om Nederland verder van het slot te halen, werden er aan buitenevenementen nog wel eisen gesteld. Eén daarvan was een maximale bezetting van een derde van de capaciteit, wat bij de KNVB en de clubs in het verkeerde keelgat schoot.

Betaald voetbal laat van zich horen en hekelt kabinetsvoorstel

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Goed nieuws, zo werden de versoepelingen voor het betaald voetbal maandag gepresenteerd. De bond en clubs zelf kijken daar echter anders tegenaan. 'Het betaald voetbal zegt nee tegen 1/3 bezetting van de stadions', kopte de KNVB in een statement op de eigen website. Dat statement werd ondertekend door directeur Marianne van Leeuwen, Eredivisie-directeur Jan de Jong, Keuken Kampioen Divisie-directeur Marc Boele en de directeuren van alle clubs uit die twee competities.

'Het is een voorstel zonder perspectief', zo werd het bezwaar uitgelegd. 'Het is niet uit te leggen aan de supporters, het vergroot de onrust onder de achterban alleen maar en bovendien kost het de club weer handen vol met geld. Wij stellen ons constructief op en willen meedenken in oplossingen. Voor ons is het alleen acceptabel om met 1/3 te beginnen als we vanaf 4 februari kunnen doorschakelen naar 2/3 bezetting. Dat kunnen wij veilig en verantwoord organiseren, met alles wat daarbij hoort. En van daaruit snel toewerken naar volle stadions. Wij gaan ervanuit dat het kabinet gehoor geeft aan onze oproep.'

Of dat daadwerkelijk zal gebeuren, moet vandaag (dinsdag) blijken. Het kabinet zal overdag formeel beslissen over de aanstaande versoepelingen en zal deze 's avonds tijdens een persconferentie officieel bekendmaken. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd