AZ slaat slag en maakt melding van contractverlenging talent Poku

28 januari 2022, 12:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ heeft het contract van Ernest Poku verlengd. De talentvolle aanvaller heeft een contract ondertekend dat hem tot medio 2026 in Alkmaar houdt.

Poku had in het AFAS Stadion nog een contract tot de zomer van 2023. De achttienjarige aanvaller maakte dit seizoen in het Europa League-tweeluik met het Schotse Celtic zijn officiële debuut in de hoofdmacht van de Noord-Hollandse club. De Ghanese Nederlander was al enige tijd in gesprek met de club over een verlenging van zijn verbintenis, en verlengde vrijdag uiteindelijk op zijn verjaardag.

AZ pikte Poku in 2019 op uit de jeugdopleiding van FC Amsterdam. Bij AZ heeft hij al heel wat wedstrijden bij Jong AZ achter zijn naam. Op de clubsite van AZ vertelt Poku blij te zijn met zijn nieuwe contract. "De komende jaren blijf ik mijzelf focussen op mijn ontwikkeling. Ik vind dat ik kan leren beter het spel te lezen, zodat ik ruimtes ga herkennen en op de juiste momenten mijn wapens kan inzetten. Daarnaast moet ik in fysiek opzicht nog groeien, zodat ik ook op dit niveau wedstrijden volledig kan uitspelen."

Het is niet het eerste talent dat zich langer aan AZ bindt. Vorige week maakten de Alkmaarders al bekend dat Yusuf Barasi langer bij de nummer vijf van Nederland blijft. De afgelopen jaren verdiende AZ vele miljoenen aan zelfopgeleide spelers. Dit seizoen laat de nieuwe aanwas talenten nog op zich wachten, maar met jongens als Barasi en nu dus ook Poku langer aan boord, kan dat niet lang meer uitblijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen