Ilaix Moriba keert half jaar na Barça-vertrek terug in Spanje

28 januari 2022, 15:33

Valencia heeft vrijdag de komst van Ilaix Moriba afgerond. De negentienjarige middenvelder wordt voor een half seizoen gehuurd van RB Leipzig.

Zo keert Moriba al na een half jaar terug op de Spaanse velden. Afgelopen zomer vertrok de talentvolle middenvelder bij FC Barcelona nadat een akkoord over een nieuw contract uitbleef. Voor een transfersom van zestien miljoen euro verkaste Moriba naar Leipzig, waar hij zijn definitieve doorbraak in het profvoetbal hoopte te beleven.

De eerste maanden van Moriba in Duitse dienst zijn echter zeer teleurstellend verlopen. De middenvelder kreeg geen enkele kans in de basis en kwam als invaller in alle competities slechts zes keer in actie. Bij Valencia hoopt Moriba meer kansen te  krijgen. De middenvelder was de afgelopen tijd met Guinee actief op de Afrika Cup, maar kan na de uitschakeling van het land in de achtste finale direct aansluiten bij zijn nieuwe club.

Door de overgang van Moriba is de transfer van Donny van de Beek naar Valencia van de baan. De middenvelder van Manchester United lijkt op weg naar Crystal Palace. Dennis Bergkamp, zijn schoonvader, heeft in elk geval een goed woordje voor hem gedaan bij trainer Patrick Vieira.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen