Eriksen kreeg geen aanbod van Ajax: "Er is wel over gesproken"

2 februari 2022, 13:54

Christian Eriksen kan zich eindelijk weer op het voetbal gaan richten. De Deense spelmaker voltooide zijn zoektocht naar een nieuwe club op de laatste dag van de transferwindow, toen hij tekende voor het Engelse Brentford FC. Daarvoor trainde hij nog even mee bij Ajax, maar een aanbieding van zijn oude club kwam er niet.

Al toen bleek dat Eriksen Inter moest verlaten - wegens de regels in Italië mag hij daar niet met een defibrillator spelen - werd Ajax genoemd als logische vervolgstap. Concreet was dat niet, al zwengelden de geruchten wel aan toen de Deen bij Jong Ajax opdook. Daar was hij welkom om in groepsverband mee te trainen, maar Marc Overmars verklaarde achteraf dat een daadwerkelijke contractaanbieding niet aan de orde was. 

"Zoals we altijd zeggen: spelers met een grote verdienste zijn altijd welkom om in Jong mee te trainen. Dat gold voor Christian ook", zei de directeur voetbalzaken van Ajax op de clubwebsite. Over het aanbieden van een contract: "Natuurlijk is er wel eens over gesproken, maar we hebben gewoon heel veel spelers die op het middenveld kunnen spelen en ook nog door moeten breken. Dan blokkeert dat misschien net een aantal van die jongens."

Zelf meldde Overmars zich wel op De Toekomst, waar hij toeschouwer was van de trainingen met de Deens international. "Ik denk dat het voor de spelers van Jong heel leuk is. Eriksen zat wel nog in een proces van terugkomen. Hij had een aantal maanden niet met een groep getraind. Maar dat hij kan voetballen weten we allemaal wel. Ik hoop dat het hem goed afgaat", zei hij over Eriksens nieuwe avontuur bij Brentford.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen