Streep door Eredivisie-kraker, bal bij Willem II gaat wel rollen

6 februari 2022, 13:43

De Eredivisie-wedstrijd tussen PSV en Ajax in de vrouwencompetitie is zondagmiddag afgelast. Door de enorme regenval was het veld op De Herdgang in Eindhoven onbespeelbaar geworden. Ook een alternatief veld werd afgekeurd en dus ging het duel niet door.

Daarmee is een absolute kraker tussen de nummers twee (Ajax) en drie (PSV) voorlopig van de baan. Gastclub PSV kreeg tot 13.00 de tijd om een geschikt veld te regelen, waar de wedstrijd eigenlijk al om 12.15 zou aanvangen. Maar door de onophoudelijke regen was het onmogelijk om een geschikt veld te vinden. En dus zette scheidsrechter Vivian Peeters een streep door de wedstrijd.

Wanneer die eventueel ingehaald moet worden, is niet bekend. 'Over de consequenties van de afgelasting vindt nog overleg plaats', staat te lezen in het persbericht. Koploper FC Twente speelde eerder dit weekend al wel en won met 2-1 van Feyenoord. Daardoor heeft het een voorsprong van vijf punten op Ajax, maar de Amsterdammers hebben nog twee duels tegoed – waaronder dus het treffen met PSV.

Duel van Willem II gaat wel door

Even verderop was er ook twijfel of de derby tussen Willem II en RKC Waalwijk wel doorgang zou vinden. Maar waar er in Eindhoven niet afgetrapt werd, oordeelde Bas Nijhuis dat de bal in de Eredivisie mannen wel gewoon gaat rollen op Brabantse bodem. De thuisploeg moet het daarbij wel stellen zonder Timon Wellenreuther: hij is ziek en wordt vervangen door Jorn Brondeel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen