Stekelenburg vertelt over revalidatie en verwachte rentree bij Ajax

9 februari 2022, 08:02

Na een seizoen waar voor Maarten Stekelenburg alles op zijn plek viel, krijgt de 39-jarige doelman van Ajax dit seizoen juist veel tegenslag te verwerken. Hij speelde slechts vier competitiewedstrijden voor een zware blessure hem uitschakelde. "Ik ben twee, drie maanden geleden geopereerd, en het gaat nu de goede kant op", vertelde hij over zijn revalidatie.

Al in de voorbereiding merkte Stekelenburg dat er iets in zijn heup niet goed zat. "Daarna werd het steeds erger en kwam het steeds vaker terug", vertelde hij op de website van Ajax.  "In het ziekenhuis kwamen we erachter dat er heel veel stuk was in mijn heup en dat ik geopereerd moest worden. Dan krijg je natuurlijk een prognose en die was niet heel rooskleurig. De revalidatie is lang."

Het lange proces van revalideren is na een succesvolle operatie inmiddels aan de gang. "De eerste weken ging het eigenlijk goed. Ik kon al snel weer zonder krukken lopen. Nu kom ik in het proces dat ik dagelijks oefeningen moet gaan doen in het krachthonk en veel moet behandelen. Dat gaat de ene dag beter dan de ander, maar dat hoort ook bij de revalidatie."

Hoewel hij op de goede weg is, zal zijn rentree nog even op zich laten wachten. "Ik focus me nu op het programma dat ik volg. Daar probeer je qua tijd wat af te snoepen, maar het zal heel lastig zijn om nog dit seizoen fit te zijn. Ik zal er alles aan doen, maar het wordt een moeilijk verhaal. De komende weken wordt mijn programma verder uitgebreid. Die fase zal met ups en downs gaan."

Pasveer

"Het is vooral moeilijk als de jongens naar buiten gaan om te trainen, je zelf eigenlijk ook wil, maar dat dus niet gaat", vertelde Stekelenburg. "Ik praat natuurlijk wel met de keepers, dat is ook een van de redenen dat ik hier wilde revalideren. Omdat je dan toch bij de ploeg bent, de jongens ziet en het kleedkamergebeuren meekrijgt. Of ik een bijdrage lever zal je aan de jongens zelf moeten vragen, maar ik vind het wel erg gezellig."

Intussen ziet hij vervanger Remko Pasveer het uitstekend doen. "Daar was ik nooit zo bang voor. Het is een heel ervaren, goede en rustige keeper. Hij doet het geweldig. Ik kende hem nog niet persoonlijk, maar had hem vorig jaar al gesproken toen ik wist dat hij zou komen. We spraken elkaar aan het einde van het seizoen, toen wij tegen Vitesse speelden, en keken allebei heel erg uit naar de samenwerking. Het is jammer dat dat voor mij op deze manier moet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen