"Als ik Antony aankan, moet de rest van de Eredivisie ook lukken"

10 februari 2022, 15:45

Anass Salah-Eddine is naar eigen zeggen klaar voor een volgende stap in zijn ontwikkeling. De twintigjarige linksbacks speelt zijn wedstrijden dit seizoen bij Jong Ajax, maar vindt zelf dat het tijd wordt voor Eredivisieminuten.

Dat vertelde Salah-Eddine in gesprek Voetbal International. Die speeltijd in de Eredivisie lonkte afgelopen overigens, toen Sparta en naar verluidt ook andere Eredivisieclubs interesse hadden in het talent. Ajax wilde de speler echter niet laten gaan. Voorlopig komt hij dus nog uit in de Keuken Kampioen Divisie, al traint hij wel al geregeld mee met het eerste elftal.

Daar heeft hij met Antony niet de minste speler tegenover zich. "Dat is een goede oefening. Als ik hem aankan, moet de rest van de Eredivisie ook lukken. Antony is zó lichtvoetig, technisch en snel... dat is heel gevaarlijk. Het zijn moeilijke duels, maar het is wel heel leerzaam. Het één-tegen-één verdedigen is een punt waar ik nog beter in wil worden."

Bij eerste elftal-backs Daley Blind en Noussair Mazraoui ziet Salah-Eddine al dat hij op zijn positie veel moet brengen. "Je moet eigenlijk alles kunnen als back bij Ajax", weet hij. "Bij Jong Ajax speel ik af en toe ook op het middenveld. Dat is even wennen, maar je wordt er wel een completere speler van."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen