Kluivert helpt Bosz een handje tijdens drukke VAR-avond

12 februari 2022, 22:55

Peter Bosz heeft een driepunter gepakt met zijn ploeg Olympique Lyonnais. De Nederlandse trainer zag zijn ploeg al snel op voorsprong komen, waarna de overwinning geen moment meer in gevaar kwam. Daardoor maakt de oefenmeester weer een sprongetje op de ranglijst na een moeizame start bij de Franse subtopper.

De Nederlandse trainer kreeg al vroeg in de wedstrijd hulp van een ploeggenoot. De wedstrijd was nog maar twee minuten onderweg toen de bal op de stip ging voor de manschappen van Bosz. In de tweede minuut kreeg Justin Kluivert de bal tegen zijn hand. Moussa Dembélé ging achter de bal staan, maar benutte het buitenkansje niet. De spits mocht alsnog opgelucht ademhalen, aangezien de strafschop opnieuw genomen moest worden. Nu wist de Franse aanvaller wel te scoren, waardoor de thuisploeg al vroeg op voorsprong stond.

Na rust werd de voorsprong verdubbeld door een doelpunt van Karl Toko Ekambi, al werd hij nog wel even in spanning gehouden door de VAR. Er werd gekeken of er vlak voor het doelpunt een overtreding was gemaakt door een Lyonnais-speler, maar dat bleek niet het geval te zijn. Een paar minuten later moest de VAR weer aan het werk toen Dembélé naar de grond ging in het zestienmetergebied. De scheidsrechter werd naar de kant geroepen, maar hij bleef achter zijn beslissing staan en legde de bal niet opnieuw op de stip. Daardoor bleef de stand 2-0.

Door de driepunter klimmen Bosz en zijn mannen sowieso voor even naar de zesde plaats met 37 punten uit 24 wedstrijd. OGC Nice blijft derde staan met vijf punten meer. De ploeg van Justin Kluivert, Calvin Stengs en Pablo Rosario blijft deze speelronde sowieso op die derde plaats staan, terwijl Lyonnais nog ingehaald kan worden door AS Monaco. Die ploeg heeft één punt minder, maar nog een duel tegoed.