Marcel Brands keert als opvolger Toon Gerbrands terug bij PSV

14 februari 2022, 10:03   Bijgewerkt: 14 februari 2022, 10:11

Marcel Brands keert terug bij PSV, zo maakt de Eindhovense club maandagmorgen via de officiële kanalen bekend. De 59-jarige bestuurder treedt na dit seizoen in dienst als algemeen directeur en wordt zodoende de opvolger van Toon Gerbrands, die na acht jaar zijn werkzaamheden bij PSV beëindigt.

Brands was eerder tussen 2010 en 2018 in de rol van technisch directeur werkzaam voor PSV. Een kleine vier jaar geleden verliet hij de Eindhovense club om in een soortgelijke functie aan de slag te gaan bij Everton. Een verschil van inzicht leidde in december vorig jaar tot een breuk tussen Brands en de Engelse club. Na het lopende seizoen keert Brands als algemeen directeur terug op het oude nest. Hij tekent een contract tot medio 2027.

"Uiteraard heb ik de afgelopen maanden nagedacht over mijn toekomst in de voetbalwereld. Ik heb meerdere gesprekken gevoerd met verschillende leden van de RvC en aangegeven dat er in Nederland maar één club is waar ik wil werken. Dat is PSV", reageert Brands. "Er ligt bij PSV een sterk fundament en de club beschikt over een uitgebalanceerd directieteam waaraan ik in deze geweldige functie waarde hoop toe te voegen. Ik heb in het verleden met veel plezier en succesvol samengewerkt met John de Jong. Met hem heb ik ook gesproken over onze hernieuwde samenwerking. Ik kijk ernaar uit om met hem en de rest van het team opnieuw succesvol te zijn met PSV."

Voor Gerbrands komt er na dit seizoen een einde aan zijn tijdperk als algemeen directeur van PSV. "Al acht jaar lang voer ik intensieve gesprekken met de RvC over welke beslissingen PSV moet nemen om door te stijgen naar een hoger niveau. Marcel is op dit moment beschikbaar om een vooraanstaande rol bij PSV in te nemen. Ik zie dat als een geweldige kans voor de club en ik ben er enorm van overtuigd dat dit PSV veel gaat brengen", zegt hij.

"Ik heb negen jaar lang intensief met hem samengewerkt bij AZ en PSV. PSV haalt met Marcel een topper binnen. Iemand met specialistische eigenschappen, expertise en ervaring. Omdat er een aantal beslissingen moeten worden genomen die belangrijk zijn voor de koers die PSV de komende jaren gaat volgen, is dit qua timing het beste moment om een nieuwe stap te zetten. Ik kijk terug op een prachtige periode waarin ik acht jaar lang een bijdrage heb kunnen leveren aan de ontwikkeling van PSV. De komende maanden ligt mijn focus volledig op het winnen van prijzen", besluit Gerbrands.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen