Wisseling van de wacht in Helmond: Boessen moet het veld ruimen

14 februari 2022, 14:47

Wil Boessen is niet langer trainer van Helmond Sport. De nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie maakt via de officiële kanalen bekend dat de 59-jarige trainer op non-actief is gesteld. Hij wordt vervangen door Sven Swinnen, die afkomstig is van partnerclub KV Mechelen.

Teleurstellende resultaten hebben Boessen de kop gekost. Helmond Sport won slechts één van de laatste vijftien wedstrijden en houdt op de ranglijst alleen nog FC Dordrecht onder zich. Boessen stapte in de zomer van 2019 in bij Helmond Sport en beschikte over een contract dat nog anderhalf jaar doorliep.

"Het heeft met prestaties én vertrouwen te maken. We moeten qua prestaties omhoog richting het nieuwe stadion en wij verwachten niet dat deze staf het nog om gaat buigen", licht directeur Philippe van Esch tegenover het Eindhovens Dagblad het vertrek van Boessen toe. "Het is niet iets van de laatste weken, het sluimert al langer. Het is een breed gedragen beslissing vanuit de hele club."

Naast Boessen moet ook assistent-trainer Frank van Kempen vertrekken bij Helmond Sport. Zijn functie wordt voorlopig overgenomen door Dylan Malicheff, die net als Swinnen afkomstig is van Mechelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen