Vaessen wijst naar Bijlow en andere collega's: "Kan wel keepen"

14 februari 2022, 16:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Etienne Vaessen maakte zondagmiddag geen goede indruk bij het doelpunt van Orkün Kökcü. De doelman van RKC Waalwijk weet dat hij niet de enige keeper was die dit weekend geen allerbeste indruk maakte. Het is de laatste weken sowieso bar en boos als wordt gekeken naar de doelmannen.

"Door mijn fout lopen we in de tweede helft achter de feiten aan", vertelde de sluitpost schuldbewust aan het Brabants Dagblad, na de 0-2 nederlaag tegen Feyenoord. "Ik zie Kökcu op me afkomen bij een dieptebal. Dat zijn de lastigste ballen voor een keeper. Ik verkeek me op de snelheid van de bal. Of de tegenwind een factor was? Misschien bleef de bal daardoor wat hangen. Ik dacht dat ik er zelf bij kon, anders kom ik niet uit. Achteraf had ik misschien moeten blijven staan."

Dit seizoen lijken de keepers vaker te blunderen dan normaal, of er wordt in elk geval meer naar gekeken. Vaessen merkt dat de doelmannen in de Eredivisie onder een vergrootglas liggen. "Je ziet dat heel veel mensen er bovenop zitten. De media, de mensen in het stadion. Als ik gisteren Lamprou zie bij PEC Zwolle: die heeft het vorig jaar bij RKC uitstekend gedaan. Die maakt die fout tegen Cambuur niet expres. Hij kan echt wel keepen. Dan is hij niet meteen een kutkeeper", aldus Vaessen, die het oprecht vervelend vindt voor zijn collega's als die een keer niet goed ingrijpen.

"Ik weet hoe het voelt. Als een spits een kans mist, zegt niemand wat. Als een keeper fout zit, is het tegenwoordig al een kutkeeper. Een paar weken geleden was Bijlow dat ook. Vandaag pakt hij geweldige ballen voor Feyenoord", besluit de doelman van RKC, die later in de wedstrijd ook nog een doelpunt van Jorrit Hendrix om zijn oren kreeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen