Steun voor bekritiseerde De Vrij: "Stefan is een topverdediger"

16 februari 2022, 21:20   Bijgewerkt: 16 februari 2022, 21:26

Dirk Kuyt en Ron Vlaar hebben het woensdagavond opgenomen voor Stefan de Vrij. De centrumverdediger van Internazionale kent niet de beste periode bij de Italiaanse topclub. Kuyt en Vlaar kennen de international goed en vinden dat er niet moet worden overdreven.

"Als je naar de laatste weken kijkt, vind ik dat het wel een beetje gechargeerd wordt dat het slecht is", aldus Vlaar bij RTL7. "Er zijn momenten die niet goed zijn en daar wordt hij op afgerekend. Dat is wel terecht, maar over het algemeen speelt hij behoorlijk. Het is een stabiele speler, die heel erg bezig is met zijn sport. Ik ken hem natuurlijk wat beter."

Kuyt sloot zich grotendeels aan bij de woorden van Vlaar. Beide oud-voetballers speelden bij Oranje samen met De Vrij. "Stefan is echt een topverdediger. Hij komt alleen in de problemen als de ruimte groot wordt. In een systeem met vijf verdedigers vind ik hem fantastisch. In een grote ruimte is hij af en toe wat kwetsbaar. Verder is hij gewoon een fantastische verdediger."

De laatste weken is er in Italië steeds meer kritiek op De Vrij, die een aantal ongelukkige wedstrijden achter de rug heeft. Er wordt zelfs geopperd dat de international van Oranje zijn basisplaats meer eens moet afstaan. Trainer Simon Inzaghi zwicht daar voorlopig niet voor. De Vrij begon woensdagavond gewoon in de basis in de Champions League tegen Liverpool.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen