Fortuna Sittard in cruciaal duel mogelijk zonder coach Ultee

17 februari 2022, 14:53

Sjors Ultee (34) moet mogelijk het voor Fortuna Sittard cruciale duel met Sparta Rotterdam missen vrijdagavond. De oefenmeester van de Limburgers kampt met een coronabesmetting en is daardoor mogelijk niet van de partij in de degradatiewedstrijd. 

Ultee miste de voorbereidingsweek voor de absolute degradatiekraker tegen Sparta Rotterdam vanwege een coronabesmetting. Assistent-coach Rob Alfen nam de honneurs waar op de training en doet dat indien nodig ook morgen (vrijdag) tijdens de wedstrijd. "Als Sjors er niet bij zou zijn, moeten we even kijken hoe we het gaan doen", laat Alfen weten tegenover De Limburger. "We overleggen als staf altijd met elkaar. Maar als het mogelijk is, kan ik me voorstellen dat we telefonisch contact onderhouden tijdens de wedstrijd. Meer ogen zien ook meer."

Goed nieuws voor Ultee en zijn staf is wel dat de ziekenboeg weer wat leeggelopen is, want George Cox, Ivo Pinto, Felix Dornebusch en Tijjani Noslin – van wie een gedeelte ook met corona kampte – keren terug in de wedstrijdselectie.

ADO Den Haag verzoekt KNVB

Eerder op de dag kwam er ook een coronabericht naar buiten bij ADO Den Haag. De selectie van Ruud Brood kampt met dusdanig veel coronabesmettingen, dat het gevraagd heeft aan de KNVB om het treffen met FC Eindhoven uit te stellen. 'Ondanks dat de club er alles aan doet om besmettingen tegen te gaan en de coronarichtlijnen zijn opgevolgd, zijn er na een testronde binnen de selectie coronabesmettingen opgedoken', staat te lezen in het statement. 

'De gehele staf en selectie hebben uit voorzorg per direct het trainingscomplex verlaten en afgesloten', vervolgt ADO Den Haag. Dat FC Eindhoven gedeeld bovenaan de derde periode staat, kan het verzoek wel enigszins bemoeilijken, omdat het inhaalduel mogelijk voor het einde van de derde periode afgewerkt moet worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen