Assist Koopmeiners startsein voor snelle ommekeer Atalanta

17 februari 2022, 22:56

Atalanta Bergamo heeft in eigen huis goede zaken gedaan in de play-offs om de Europa League. Hoewel de ploeg lang tegen een achterstand knokte, won de Italiaanse club met 2-1 van Olympiakos.

Bij Atalanta verscheen Marten de Roon aan de aftrap. Teun Koopmeiners verving Matteo Pessina in de rust en Hans Hateboer kwam drie minuten voor het einde van de wedstrijd in de ploeg. Atalanta was tegen de Griekse grootmacht de betere partij, maar liep in de eindfase van een aanval steeds tegen een muur op.

Toch was het Olympiakos dat dus brutaal de leiding nam bij de Serie A-hoogvlieger. Tiquinho Soares legde aan van een meter of twintig en verraste Atalanta-goalie Juan Musso met een hard schot in de verre benedenhoek. Een voorsprong die vrijwel uit de lucht kwam vallen en de Grieken hielpen hun defensieve speelwijze verder op te voeren.

De thuisploeg vond echter toch een gaatje. Berat Djimitsi schoot de gelijkmaker binnen, op aangeven van de net ingevallen Koopmeiners. Nog voor de Grieken konden bijkomen van de weggegeven voorsprong, sloeg Atalanta opnieuw toe. Weer was het Djimitsi die binnenwerkte en de Italianen zo een goede uitgangspositie verschaft voor de return in Piraeus.