Coëfficiënten: Nederland loopt virtueel klein beetje uit op Portugal

17 februari 2022, 23:13   Bijgewerkt: 18 februari 2022, 12:16

Nederland heeft deze week een klein beetje meer afstand genomen van Portugal op de virtuele coëfficiëntenranglijst. Het aantal deelnemers van beide landen maakte het verschil.

Nederland heeft na de groepsfase nog vijf ijzers in het vuur, waarvan er twee deze week in actie kwamen: PSV en Vitesse. De Eindhovenaren verschaften zich een uitstekende uitgangspositie door Maccabi Tel Aviv met 1-0 te verslaan. Daarmee haalde PSV 0.400 punt (2 punten gedeeld door 5 deelnemers) op. Vitesse verloor met 2-1 van Rapid Wien en bracht zodoende geen punten in het laatje.

Namens Portugal kwamen drie clubs deze week in actie. Sporting Portugal verloor in de Champions League met duidelijke cijfers van Manchester City en Sporting Braga ging een niveautje lager met 2-0 onderuit tegen Sheriff Tiraspol, coëfficiënt-technisch voor Nederland uitstekende resultaten. FC Porto won donderdag wel, met 2-1 van Lazio. Portugal schrijft daardoor niet net als Nederland 0.400 punt, maar 0.333 punt bij. De Portugezen startten de Europese campagne namelijk met zes clubs, waardoor een Portugese overwinning net iets minder waard is dan een Nederlandse.

Op de virtuele ranglijst staat Nederland zesde, met een voorsprong op Portugal die weer ietsje groter is geworden. Wordt de plek vastgehouden, dan krijgen de kampioen en de nummer twee van het Eredivisie-seizoen 2023/24 een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Champions League.

Virtuele coëfficiëntenranglijst

5. Frankrijk 44.915

6. Nederland 42.000

7. Portugal 40.716

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen