Cambuur buigt uitzichtloze situatie om na veelbesproken blok

26 februari 2022, 23:09   Bijgewerkt: 26 februari 2022, 23:16

SC Cambuur heeft, na een belabberde reeks wedstrijden eindelijk weer eens een overwinning geboekt. In eigen huis waren ze Fortuna Sittard met 2-1 de baas, ondanks dat ze door een afgekeurd doelpunt van Charlison Benschop eerst tegen een 0-2 achterstand aankeken. Zo sleepte Cambuur, door twee doelpunten van Tom Boere, na zeven wedstrijden puntverlies weer eens drie punten binnen. 

Het was een duel dat twee duidelijke uitersten kent. Cambuur beleeft een uitstekend seizoen en bevindt zich in het linkerrijtje, maar over de vorm van zijn ploeg kan trainer Henk de Jong niet te spreken zijn. De voorgaande zeven duels werd er niet gewonnen en de stiekeme hoop op de play-offs van de Leeuwarders werd steeds kleiner. Bij Fortuna Sittard was de situatie omgekeerd. Ze bivakkeren al een lange tijd onder de degradatiestreep, maar wonnen hun laatste twee wedstrijden. Tweemaal werd een noordelijke ploeg verslagen (SC Heerenveen en FC Groningen) en daar wilden ze in Leeuwarden maar al te graag een derde aan toevoegen.

Toen Fortuna Sittard nog baalde van deze dubieuze beslissing, werd de ellende nog groter toen Tom Boere aan de overkant voor de gelijkmaker zorgde. Hij werkte een lage voorzet van Patrick Joosten van dichtbij binnen en zette de ploegen weer naast elkaar (1-1). Met deze stand gingen de teams de rust in en een hoop zal besproken zijn geweest in de kleedkamers. In het tweede bedrijf vloog het spel wat meer op en neer, waar Cambuur na de gelijkmaker in eerste instantie de overhand nam.

Opstellingen en beoordelingen:*

SC Cambuur: Stevens 6; Schmidt 6 (90+4. Van der Meer -), Mac-Intosch 6, Schouten 6 (56. Tol 6), Bangura 5,5; Jacobs 6 (68. Paulissen 6, Hoedemakers 6, Maulun 6; Joosten 6.5 (75. Sambissa -), Boere 7 (90+4. Gullit -), Kallon 6.5.

Fortuna Sittard: Van Osch 5; Angha 5.5, Samaris 6, Siovas 6; Tirpan 6.5 (80. Botaka -), Duarte 6.5, Rienstra 6 (80. Gladon -), Cox 6; Flemming 6.5; Benschop 6, Seuntjens 6.

Man of the Match: Tom Boere

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen