Officieel: Leeds stuurt succestrainer Bielsa weg na slechte serie

27 februari 2022, 12:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marcelo Bielsa is ontslagen bij Leeds United. Dat heeft de Premier League-club zondagochtend gecommuniceerd via de officiële kanalen. 

Bielsa zag Leeds United zaterdag met 0-4 op eigen veld verliezen van Tottenham Hotspur en moest steeds meer vrezen voor een terugkeer naar het Championship. De club is afgezakt naar de zestiende positie en heeft nog twee duels meer gespeeld dan achtervolgers Everton en Burnley, die respectievelijk één en twee punten minder hebben verzameld.

Leeds promoveerde onder Bielsa in het seizoen 2019/20 na een jarenlange absentie terug naar de Premier League, een jaar nadat de Argentijn naar Elland Road was gekomen. Afgelopen seizoen eindigde Leeds in haar rentreeseizoen op het hoogste niveau op een fraaie negende plaats, kort achter Arsenal. 

Leeds zou al druk bezig zijn met het aanstellen van een opvolger van Bielsa, die bij de supporters alom geliefd was. Jesse March, die eerder dit seizoen werd ontslagen door het Duitse RB Leipzig, lijkt de voornaamste kandidaat om het stokje over te gaan namen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen