Leeds United haalt vervanger Bielsa uit Red Bull-school

28 februari 2022, 20:34

Leeds United heeft de nieuwe trainer inmiddels aangekondigd. Marcelo Bielsa werd maandagochtend de laan uit gestuurd en Jesse Marsch neemt zijn plek in. De Amerikaan stond bovenaan het lijstje van de Premier League-club en vindt zodoende snel na zijn ontslag bij RB Leipzig alweer een nieuwe uitdaging.

Marsch is een exponent van de Red Bull-school, maar zijn periode bij Leipzig liep uit of een fiasco. Hij begon in 2015 bij New York Red Bulls en zette via die weg steeds een stapje omhoog binnen het Red Bull-concern. In 2018 werd hij assistent-coach bij RB Leipzig en kende hij een succesvol jaar. In de zomer van 2019 werd het tijd om op eigen benen te staan en werd hij hoofdtrainer van Red Bull Salzburg.

In Oostenrijk overtuigde hij en dus werd hij deze zomer aangesteld bij RB Leipzig als opvolger van de naar Bayern München vertrokken Julian Nagelsmann. Die schoenen bleken echter behoorlijk groot om te vullen en door tegenvallende prestaties werd hij al snel de laan uit gestuurd. De plek van Bielsa was inmiddels vrijgekomen, nadat hij met Leeds de slechtste maand ooit in de Premier League doormaakte.

Lees ook: Officieel: Leeds stuurt succestrainer Bielsa weg na slechte serie

Leeds-directeur Victor Orta is erg blij met de aanstelling. "We zijn verheugd Jesse bij de club te verwelkomen en zijn verheugd dat hij ons naar dit nieuwe hoofdstuk leidt. Jesse is iemand die we een aantal jaren geleden in het vizier hadden en we geloven dat zijn filosofie en stijl van voetbal passen bij die van de club. We hebben een langetermijnplan en zijn ervan overtuigd dat hij Leeds United naar een hoger niveau kan tillen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen