Vriendin Neres haalt uit naar Ajax: 'Bullshit, gaven niks om David'

2 maart 2022, 19:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

David Neres heeft vervelende dagen achter de rug. Hij zat dagenlang vast in een hotel in Kiev door de oorlog in Oekraïne, waar de Braziliaan sinds afgelopen winter speelt. Hij heeft het land nu verlaten door de onrustige situatie. Erik ten Hag stelde dat Ajax de hulp heeft aangeboden aan de aanvaller, maar dat is volgens zijn vriendin Kira Winona 'bullshit'.

Op Instagram is zijn vriendin duidelijk over de Amsterdammers: 'Ajax gaf helemaal niets om David! Ze hebben nooit gevraagd of hij in orde was. We vroegen de club om hulp en we kregen te horen dat het hun zaken niet waren. Dat is hoe Ajax omgaat met een ex-speler die een paar weken eerder nog voor de club speelde. Schaam je!'

Die reactie van Winona is opvallend, aangezien Ten Hag zich woensdagmiddag nog uitliet over de Braziliaanse aanvaller, die afgelopen winter vertrok uit de Johan Cruijff ArenA. "Via de spelers is er contact geweest met David. David heeft contact gehad met ons teammanagement. Natuurlijk zijn we betrokken en hebben we meegeleefd. We zijn heel erg blij dat hij uit die oorlogssituatie vertrokken is."

David Neres kwam in 2017 naar Ajax, waar hij vooral in zijn eerste twee seizoenen een onuitwisbare indruk wist te maken. De Braziliaan was de laatste twee seizoenen minder in vorm na een blessure, waardoor hij steeds vaker plaats moest nemen op de bank. Hij besloot in de winterse transferperiode te vertrekken naar Oekraïne, waar al elf andere landgenoten van de buitenspeler onder contract stonden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen