Roman Abramovich wil Chelsea verkopen door Russische oorlog

2 maart 2022, 19:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Roman Abramovich gaat Chelsea verkopen. De Russische eigenaar vindt dat de situatie niet meer houdbaar is door de oorlog tussen zijn vaderland en Oekraïne. Dat heeft hij laten weten op de website van de Londense club.

De afgelopen dagen waren er al veel geruchten over de eigenaar, die volgens de geruchten open zou staan voor een verkoop van de topclub. Nu bevestigt hij dat: 'Zoals ik al eerder heb gezegd, heb ik altijd beslissingen genomen met het belang van de club voor ogen. In de huidige situatie heb ik daarom de beslissing genomen om de club te verkopen, omdat ik denk dat dit in het belang is van de club, de fans, de medewerkers, de sponsors en partners.'

De eigenaar stelt de supporters van de club gerust: hij verkoopt de club niet aan de eerste de beste bieder. 'We zullen het juiste proces volgen. Ik zal niet vragen om terugbetaling van leningen. Dit ging voor mij nooit om geld, het was pure passie voor het spel en de club. Bovendien heb ik mijn team de opdracht gegeven om een liefdadigheidsstichting op te richten waar alle netto-opbrengst van de verkoop aan zal worden geschonken. De stichting komt ten goede aan alle slachtoffers van de oorlog in Oekraïne', schrijft de Rus.

Abramovich noemt de verkoop van Chelsea 'een ongelooflijk moeilijke beslissing'. 'Het doet me pijn om op deze manier afscheid te moeten nemen van de club, maar ik doe dit omdat ik denk dat dit het beste is voor Chelsea', besluit de eigenaar, die de club met zijn vermogen enorm veel prijzen opleverde. Met de steenrijke Rus aan het roer lukte het de Londenaren twee keer om de Champions League te winnen. Afgelopen seizoen werd Manchester City in de finale van het Miljoenenbal verslagen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen