Dit was de verrassende voorselectie van het Nederlands elftal

4 maart 2022, 13:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal maakt vrijdagmiddag zijn definitieve selectie bekendvoor de oefeninterlands met Denemarken en Duitsland. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft Jordy Clasie weer eens bij de voorselectie van Oranje genomen en Ryan Gravenberch (Ajax) is de meest opvallende afwezige. Dit is de voorselectie van het Nederlands elftal.

Clasie kent weliswaar een zeer goede periode bij AZ en was eerder onder Van Gaal ook belangrijk bij het Nederlands elftal, maar dat hij voor het eerst sinds 2016 opgeroepen zou worden voor Oranje, lag niet meteen in de lijn der verwachting. De AZ'er maakte in 2014 ook deel uit van de WK-selectie van Van Gaal. De bondscoach nam ook Jeremie Frimpong op in zijn groep, maar de rechtsback is afgehaakt met een blessure. Datzelfde geldt overigens voor doelman Justin Bijlow.

Verder hebben zowel Luuk de Jong als Wout Weghorst een oproep gekregen voorin van Van Gaal, die verder Memphis Depay, Donyell Malen, Noa Lang, Arnaut Danjuma, Steven Berghuis, Cody Gakpo en Steven Bergwijn heeft opgeroepen. PSV-aanvaller Gakpo staat momenteel buitenspel bij de Eindhovenaren, maar is dit weekend mogelijk weer fit en naar verwachting voor de oefenduels sowieso weer. 

Ook Owen Wijndal is er weer bij ten opzichte van de vorige selectie, wat ten koste gaat van mogelijk Devyne Rensch. De Ajacied werd eerder wel opgeroepen door Van Gaal, ondanks dat hij geen basisplaats had, maar dat is net als voor ploeggenoot Gravenberch niet langer het geval. Verder zijn er achterin weinig verrassingen en zijn ook de vier doelmannen (Joël Drommel, Tim Krul, Mark Flekken en Justin Bijlow) zoals verwacht. Ajax is met vier afgeleverde spelers hofleverancier, gevolgd door FC Barcelona en Feyenoord (beiden 3). 

Nederland speelt op 26 maart om 20.45 uur in de Johan Cruijff Arena tegen Denemarken en komt drie dagen later in hetzelfde stadion op dezelfde tijd in actie tegen Duitsland. Beide wedstrijden zijn vriendschappelijke interlands voor de ploeg van Van Gaal, die ook Donny van de Beek - ondanks zijn transfer naar Everton - niet in ere heeft hersteld.

Selectie

Keepers: Joël Drommel (PSV), Mark Flekken (SC Freiburg) en Tim Krul (Norwich City).

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Matthijs de Ligt (Juventus), Tyrell Malacia (Feyenoord), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Inter) en Owen Wijndal (AZ).

Middenvelders: Jordy Clasie (AZ), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Marten de Roon (Atalanta), Guus Til (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (Paris Saint-Germain).

Aanvallers: Steven Berghuis (Ajax), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Memphis Depay (Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Arnaut Danjuma (Villarreal), Luuk de Jong (Barcelona), Noa Lang (Club Brugge), Donyell Malen (Borussia Dortmund) en Wout Weghorst (Burnley). 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen