Timber grote afwezige in opstelling Ajax tegen RKC Waalwijk

6 maart 2022, 15:39   Bijgewerkt: 6 maart 2022, 15:47

Ajax heeft de elf namen bekendgemaakt waarmee het om 16.45 uur aantreedt tegen RKC Waalwijk. Daarin is ten opzichte van de bekerwedstrijd tegen AZ één wijziging aangebracht. Jurriën Timber ontbreekt, wat betekent dat Perr Schuurs en Devyne Rensch samen de rechterkant van de Amsterdamse defensie gaan vormen.

De reden van de afwezigheid van Timber is op dit moment nog niet bekend. Hij gold nog als twijfelgeval voor het duel met AZ, maar was toen op tijd fit om in de basis te starten. Dat deed hij als rechtsback, met Perr Schuurs naast hem in het centrum. Erik ten Hag houdt dus aan die bezetting vast, maar dan met Rensch als rechtsback. Noussair Mazraoui, normaliter de eerste keus op die positie, zou er door een blessure sowieso al niet bij zijn. 

Verder valt op dat Ryan Gravenberch opnieuw de voorkeur krijgt boven Davy Klaassen. Sinds Ten Hag ontdekte dat ook Steven Berghuis de rol van de negentienjarige middenvelder goed in kan vullen, is wekelijks de vraag wie van de twee er speelt. Klaassen kreeg het vaakst de voorkeur, maar dit keer valt de keuze voor de tweede keer op rij op Gravenberch. Ook de overige negen namen zijn dezelfde als donderdag. Daarmee keept doelman André Onana voor het eerst sinds zijn dopingschorsing voor het Amsterdamse publiek, waar hij zich door zijn aanstaande transfervrije vertrek niet populair heeft gemaakt.

Ajax trapt om 16:45 uur af tegen RKC Waalwijk, de nummer veertien van de Eredivisie. De Amsterdammers zullen zich maar al te graag willen revancheren voor de vorige competitieedstrijd tegen Go Ahead Eagles, die verrassend met 2-1 verloren werd. Bovendien is winst (of een gelijkspel) noodzakelijk om de koppositie weer te heroveren op PSV. De titelconcurrent was vanmiddag met 3-1 te sterk voor Heracles Almelo. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen