Dramatisch nieuws FC Utrecht: Veerman maanden uitgeschakeld

8 maart 2022 – FC Utrecht kan de komende maanden niet beschikken over winteraanwinst Henk Veerman. De lange Volendammer heeft een enkelkwetsuur overgehouden aan het duel met Go Ahead Eagles. De club uit Utrecht laat op de eigen website weten dat Veerman daardoor naar verwachting enkele maanden uit de roulatie ligt.

Dramatisch nieuws FC Utrecht: Veerman maanden uitgeschakeld

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Veerman stond tegen Go Ahead in de basis, maar ging kort voor rust door zijn enkel, waardoor hij in de rust gewisseld moest worden. "In de slottellen van de eerste helft ging ik een luchtduel aan met Go Ahead Eagles-keeper Andries Noppert. Bij het neerkomen bezeerde ik me. Ik voelde direct een hevige pijn, maar kon de aard en ernst van mijn kwetsuur nog niet inschatten."

Daarom liet Veerman zich na de wedstrijd door het medisch team onderzoeken. "De voorbije dagen is uit onderzoek gebleken dat ik een enkelblessure heb die me de komende maanden langs de kant houdt. Ik baal ontzettend van deze situatie, maar heb de knop inmiddels omgezet: ik ga er alles aan doen zo snel mogelijk, en hopelijk dit seizoen nog, weer inzetbaar te zijn."

Lees ook: Treurig record dreigt voor Utrechter Maeda: "Droom valt in duigen"

Dat is voor FC Utrecht de tweede winteraanwinst die wegvalt met een zware enkelblessure. Eerder overkwam Naoki Meada hetzelfde. Veerman werd deze winter voor ruim drie ton opgepikt bij SC Heerenveen. De teller staat dit seizoen op acht treffers, terwijl hij vorig seizoen goed was voor veertien competitiedoelpunten. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd