Vink adviseert Ajax, ondanks 'fenomenale cijfers': "Hij is wat ouder"

17 maart 2022 – Marciano Vink heeft een advies voor Ajax: hij vindt dat de Amsterdammers moeten doorselecteren nu ze uit de Champions League zijn gegooid door Benfica. Daarbij wijst de analist naar Dusan Tadic en Daley Blind, die niet het eeuwige leven hebben binnen de lijnen.

Vink adviseert Ajax, ondanks 'fenomenale cijfers': "Hij is wat ouder"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Het duo kwam voorafgaand aan het seizoen toen de ploeg de hele wereld veroverde met de halve finale van de Champions League. Dat is inmiddels drie jaar geleden. Blind (32) en Tadic (33) zijn inmiddels de dertig gepasseerd en staan samen aan de linkerkant van het veld. Dat kan volgens Vink niet meer als de ploeg serieus mee wil doen met de Europese top. "Je zou daar volgend seizoen nieuwe spelers in kunnen werken", aldus de analist, die de routiniers op de bak zou zetten. "Dan kunnen ze in het veld komen als het nodig is."

Het lijkt inmiddels zeker dat de Amsterdammers de huidige selectie niet helemaal bij elkaar kunnen houden. Noussair Mazraoui kan in de zomer transfervrij vertrekken, Ryan Gravenberch staat open voor een nieuwe stap en Sébastien Haller wordt de afgelopen dagen gelinkt aan een transfe naar Internazionale. Het is de vraag of de ploeg dan ook nog twee oudere spelers op de bank moet zeggen, aangezien er dan nog meer vaste patronen verloren gaan. Vink stelt dat vooral Tadic nog 'fenomenale cijfers' heeft, maar volgens de analist hoort vernieuwen er nou eenmaal bij.

"Hij is gewoon wat ouder aan het worden, wat je vooral ziet bij bepaalde schakelmomenten. De linkerkant is trager, waardoor je minder ver naar voren kunt spelen. Daar moet je rekening mee houden. Mijn gevoel zegt dat dit het laatste seizoen is waarin je van die situatie de vruchten kan plukken", besluit de voormalig voetballer bij Voetbalpraat.

Reacties

Ajax

gerelateerd