Lewandowski evenaart Müller bij voetbalshow tegen Union Berlin

19 maart 2022, 20:18

Na twee opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning gaf Bayern München zaterdagavond een ouderwetse voetbalshow weg. Union Berlin had misschien heel even de hoop dat er wat te halen viel in de Allianz Arena, maar Der Rekordmeister maakte daar korte metten mee. Aan de hand van Roberto Lewandowski, die zichzelf maar weer eens de geschiedenisboeken in schoot, boekte Bayern München een ruime overwinning: 

De koploper van de Bundesliga had in de thuiswedstrijd tegen Union Berlin nog het een en ander recht te zetten. Hoewel ze onlangs in de achtste finale van de Champions League overtuigend afrekende met Red Bull Salzburg, was er toch sprake van een kleine vormdip. Bayern München wist de voorgaande twee competitiewedstrijden namelijk niet te winnen. Tel de nederlagen tegen Borussia Mönchengladbach en VFL Bochum daarbij op en we kunnen stellen dat het moeizamer gaat in de afgelopen jaren. Niet voor niets bedroeg de voorsprong op Borussia Dortmund bij aanvang van de thuiswedstrijd tegen Union Berlin 'slechts' vier punten. 

Maar tegen de hoofdstedelingen was van een vormdip niets te merken. Dankzij doelpunten van Kingsley Coman en Tanguy Nianzou leidde Bayern München al na 25 minuten met 2-0. Daarna was het tijd voor Lewandowski. De Poolse doelpuntenmachine schoot zijn ploeg vlak voor rust vanaf de stip op 3-0, alvorens na twee minuten in de tweede helft zijn tweede van de avond te maken. Het waren zijn 30e en 31e competitiedoelpunt van dit seizoen. Daarmee evenaart hij Gerd Müller, die tot zaterdagavond de enige speler was die erin slaagde om in vijf verschillende seizoenen minstens dertig keer te scoren in de Bundesliga. 

Zo werd het toch weer de wedstrijd van Lewandowski. En dat was niet voor het eerst in dit kalenderjaar. Bayern München was na de winterstop vooralsnog 25 keer trefzeker in de Bundesliga. Twaalf doelpunten, bijna de helft dus, werden gemaakt door Lewandowski. De Pool weet van geen ophouden. Met zijn dubbelslag tegen Union Berlin bracht hij zijn seizoenstotaal op 45 doelpunten in alle competities. Daar had hij 37 wedstrijden voor nodig. In het afgelopen seizoen kwam hij in veertig wedstrijden tot 48 doelpunten. Dat aantal heeft hij dus al bijna geëvenaard. 

Bayern München vond het na vier doelpunten overigens wel prima. Er werd niet meer gescoord, waardoor Union Berlin een nog grotere nederlaag bespaard bleef. Bayern München breidt de voorsprong op Borussia Dortmund uit tot zes punten, maar de nummer twee komt zondagavond nog in actie tegen Köln. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen