'Onrust bij PSG: Neymar 'beschonken', mega-clausule Pochettino'

22 maart 2022, 14:05   Bijgewerkt: 22 maart 2022, 14:42

Het is zeer onrustig bij Paris Saint-Germain. De Franse topclub werd uit de Champions League gegooid en verloor afgelopen weekend van AS Monaco (3-0), de derde nederlaag in de laatste vijf Ligue 1-duels. Er doen verschillende verhalen de ronde over de toestand in Parijs, waar het voorlopig nog wel even onrustig blijft.

Volgens journalist Daniel Riolo komt Neymar af en toe zelfs 'in beschonken toestand' op de club. "Alsof hij elk moment dronken kan worden", vertelde de Fransman. Ook de Netflix-documentaire die over de Braziliaan ging viel niet bij iedereen in goede aarde in Parijs. "PSG is geen club meer, er is geen rode draad te bekennen. De coach is nergens te bekennen, die heeft na de uitschakeling niets van zich laten horen."

Ook is er volgens hem een enorme breuk in kleedkamer. Daarover schreef L'Équipe recent dat er een duidelijke tweespalt is ontstaan tussen enerzijds Lionel Messi, Neymar en de andere Zuid-Amerikanen, en anderzijds de Franstalige voetballers en Achraf Hakimi. Ook zouden keepers Gianluigi Donnaruma en Keylor Navas elkaar de tent uitvechten. Er werd tot dusver gekozen om te rouleren in het doel van de topclub, maar dat pakt niet bepaald goed uit.

Lees ook: L'Équipe onthult monstersalarissen Ligue 1: Wijnaldum in top tien

Sowieso zijn er veel twijfels rondom de Argentijnse coach. Analist Jérôme Rothen vond dat elke vorm van eenheid ontbrak bij PSG, maar volgens RMC Sport mag Pochettino nog wel aanblijven. Pas in april wordt er een knoop doorgehakt over zijn toekomst. Dat het naar verluidt twintig (!) miljoen euro kost om het contract af te kopen, zal daarbij ongetwijfeld meespelen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen