'Bijzonder goede' Gravenberch krijgt compliment: "Bijna letterlijk"

24 maart 2022, 13:20
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-gravenberch">Ryan Gravenberch
M, VM (C) - Liverpool
€39M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-jiro-gravenberch">Ryan Gravenberch. De middenvelder zat al meerdere keren bij de selectie van het Nederlands elftal, maar deze keer besloot Louis van Gaal om hem niet te selecteren. Dat betekent dat de Ajacied zich mag laten zien bij Jong Oranje, waar hij de kar moet gaan trekken tijdens de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden.

"Louis van Gaal neemt zijn eigen beslissingen en de motieven liggen bij hem. En als hij iemand niet selecteert, en zeker wanneer het gaat om iemand als Ryan, dan zou het raar zijn als ik hem niet zou oproepen", legt de bondscoach van de beloftenploeg uit. "Ryan is gewoon een bijzonder goede speler. Hij is nog hartstikke jong en zit nu een keer niet bij het Nederlands elftal. Dat is misschien een tegenslag voor hem, maar ook dat hoort bij topsport. Daar moet je ook mee leren omgaan, je tegen wapenen. Ik denk dat hij goed gaat reageren."

Lees ook: Bayern München zet 'muizenstapje': nieuw Gravenberch-bod

Van de Looi zag dat de middenvelder ook bij zijn club uitstekend is teruggekomen na een moeilijke periode. Na een positieve coronatest was Gravenberch een paar wedstrijden zijn basisplaats kwijt, maar inmiddels is hij weer onomstreden. Hij lijkt dé speler in vorm te zijn bij de Amsterdammers. "Je ziet hem dan bijna letterlijk een tandje bijzetten. Dat is wat wij ook heel graag willen. Er zijn veel spelers die heel goed lopen op rancune. In een week als deze kunnen we Ryan heel goed gebruiken", aldus Van de Looi.

Jong Oranje neemt het vrijdag op tegen Jong Bulgarije. Vier dagen later wacht het duel met de leeftijdsgenoten van Zwitserland. Een kraker in de poule, aangezien de Zwitsers eerste staan. De Nederlandse talenten hebben momenteel drie punten minder, maar nog een duel tegoed. Van Gaal liet tijdens zijn persconferentie al weten dat Gravenberch 'het voortouw' moet nemen bij de beloftenploeg. "Het is een mooie test."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen