'PSV in Mexico gelinkt aan transfervrije international van Chivas'

26 maart 2022, 19:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV zou nadrukkelijke interesse hebben in Alexis Vega, een 24-jarige linksbuiten van Chivas Guadalajara. De Mexicaan beschikt over een aflopend contract en het is de vraag of hij dat nog gaat verlengen. Vanuit Europa wordt zijn situatie nauwlettend in de gaten gehouden.

Volgens de Mexicaanse afdeling van ESPN zaten er tijdens de interland tussen Mexico en de Verenigde Staten scouts uit Nederland en Spanje op de tribune. Door andere media in Midden-Amerika wordt Vega gekoppeld aan PSV, Sevilla en Real Betis. De aanvaller kwam tegen de Verenigde Staten overigens pas in de laatste tien minuten binnen de lijnen.

Als PSV daadwerkelijk bij de zestienvoudig international uitkomt, is dat natuurlijk geen grote verrassing. De Eindhovenaren hadden de afgelopen jaren succesvolle Mexicanen als Carlos Salcido, Andrés Guardado, Héctor Moreno en Hirving Lozano onder contract staan. Op dit moment is Erick Gutiérrez basisspeler in het Philips Stadion. Het contract van Vega bij Chivas loopt tot eind 2022.

Opvallend is dat PSV en Chivas begin dit kalenderjaar nog een samenwerking afsloten. De clubs gaan de komende jaren samenwerken om de positie in het internationale voetballandschap te versterken. Vega speelt al ruim drie jaar in het shirt van Chivas. Daarvoor kwam hij uit voor Deportivo Toluca FC en was hij in de jeugd actief bij Pumas UNAM.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen