België na bijna 1300 (!) dagen eindelijk afgelost op FIFA-ranking

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

31 maart 2022 – België is na meer dan drie jaar niet meer de lijstaanvoerder van de FIFA-ranking. Onze zuiderburen stonden sinds september 2018 aaneengesloten bovenaan de landenranglijst, maar zijn in de nieuwe ranking – die doorslaggevend is voor de WK-loting – ingehaald door Brazilië.

België na bijna 1300 (!) dagen eindelijk afgelost op FIFA-ranking

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Een record was de ruim 3,5 jaar van België overigens niet, want Brazilië stond in het begin van de jaren '90 liefst 4.699 dagen bovenaan de ranking, gevolg door Spanje (1.959 dagen) en Duitsland (1.148 dagen) als nummer vier. De Belgen hebben onze oosterburen afgelopen jaar ingehaald en eindigen op 1287 dagen bovenaan de FIFA-ranking.

Als België van Ierland (2-2) had gewonnen, dan hadden ze de koppositie overigens nog niet hoeven overdragen. In de tweede interland werd weliswaar gewonnen van Burkina Fase, maar Brazilië won deze interlandperiode twee interlands (van Chili en Bolivia), hetgeen ook nog eens WK-kwalificatiewedstrijden waren. De eerstvolgende wedstrijd van België is tegen Nederland op 3 juni 2022.

Nederland tiende
Het Nederlands elftal staat zoals verwacht op de tiende plaats van de wereld. Daardoor behoort het vrijdag zoals eerder al bekend werd definitief niet tot Pot 1, waarin de sterkste landen ter wereld staan. Overigens moet het in Pot 2 ook Mexico nog voor zich dulden: zij staan met een heel klein verschil op de negende plaats. Voor de loting heeft dat voor beide landen overigens geen gevolgen.

FIFA-ranking:
1.Brazilië
2 België
3. Frankrijk
4. Argentinië
5. Engeland
6. Italië
7. Spanje
8. Portugal
9. Mexico
10. Nederland

Lees ookDit zijn de potentiële tegenstanders van Oranje bij de WK-loting

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd